[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با انجمن::
خبرنامه::
عضویت در پایگاه::
بخش آموزش و تحقیقات::
همایش‌های انجمن::
تفاهم‌نامه همکاری با مراکز::
دریافت فایل::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
نماد اعتماد الکترونیکی
..
به پرداخت ملت
AWT IMAGE
..
حمایت از انجمن

نام بانک : تجارت - شعبه سازمان آب مشهد
کد شعبه : 4300
شماره حساب : 430099965

شماره کارت: 7003 0214 8370 5859

نام بانک : ملت - بلوار سجاد مشهد

شماره حساب : 4405179382

شماره کارت:  6220 7007  3377 6104
نام صاحب حساب : انجمن علمی سیستم های سطوح آبگیر باران
 

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: ارتقاء ضریب تأثیر و چارک نشریه سامانه‌های سطوح آبگیر باران ایران
:: آیین نکوداشت اندیشمند فرزانه دکتر محمدحسین رامشت
:: قطعنامه دوازدهمین همایش ملی سامانه‌های سطوح آبگیر باران
:: ارزیابی ضریب تاثیر ۱۴۰۰
:: همایش ۱۴۰۲
:: رتبه بندی
:: چهارمین همایش صیانت از منایع طبیعی
:: همکاری انجمن سطوح آبگیر باران ایران در برپایی غرفه انجمن مرتع و آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی در شانزدهمین جشنواره حرکت ۱۴۰۲
:: کارگاه اموزشی
:: کارگاه آموزشی آنلاین: تحلیل روند سری‌های آماری هیدرومتئورولوژیک
:: تبریک سال نو
:: fEd۲۰۲۳ registration and abstract submission
:: شماره ۳۴ نشریه
:: نشست تخصصی چالش ها و راهکارهای تامین اب شرب وبهداشتی عشایر
:: وبینار مدیریت رواناب شهری
..
نظرسنجی
میزان رضایت از مطالب و محتوای سایت
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
:: گزارش اولین مجمع عمومی انجمن ::

بنام خدا
با سلام و احترام،
مستحضرید که توسعه بخش کشاورزی به عنوان عمده‌ترین مصرف کننده آب با چالش بزرگی تحت عنوان افزایش روز افزون تقاضا و کاهش منابع آب روبرو می‌باشد. از طرف دیگر آمارها هم نشان میدهد که این بخش بیش از حد معمول به منابع تجدید ناپذیر آبهای زیرزمینی وابسته گردیده است که بطور مثال این میزان در دشت مشهد به حدود ۹۰% رسیده است.
از سالها پیش نهادهای ملی و بین‌المللی مسئول در زمینه آب و محیط زیست در کشورهای مختلف دنیا، استفاده از فن‌آوری استحصال آب جهت افزایش راندمان کشت دیم و کاستن از وابستگی به کشت آبی در مناطق خشک و نیمه خشک را به عنوان راهکاری برای افزایش تولیدات کشاورزی و کاستن از تقاضای آب در این بخش دنبال می‌کنند.
فن‌آوری استحصال آب شامل دو بخش بهره‌برداری از آب باران (Rainwater Harvesting) و جمع آوری سیلاب (Floodwater Harvesting) می‌باشد که به دلیل سادگی و آشنایی سنتی مردم با جزئیات آن توانسته است تا مشارکت بهره‌برداران را جلب نموده و به عنوان یک منبع آب جایگزین به‌طور وسیع و موثری مورد استفاده قرار گیرد. محدوده فعالیت و گسترش این روش‌ها در بالادست حوزه‌های آبخیز و در نزدیکی محل تشکیل رواناب‌ها می‌باشد و منطق حاکم بر آن این است که از بارندگی‌ها به نحو موثرتری استفاده شود، به‌نحوی که علاوه بر صرفه جویی در مصرف منابع آب زیر زمینی از آلودگی رواناب‌های سطحی و فرسایش خاک در پایین دست بکاهد و همچنین از تلفات ناشی از نفوذ و تبخیر و خروج آبها از دسترس جلوگیری شود. فن‌آوری استحصال آب کاربردهای زیادی نیز در حوزه‌های آبخیز شهری دارد که از جمله آنها جمع‌آوری رواناب حاصل از بارندگی بر روی معابر و پشت‌بام‌ها برای استفاده در مصارف بهداشتی و آبیاری فضای سبز شهری است که به نوبه خود جایگاه ویژه‌ای در صنعت آب جهان پیدا نموده است.
‌با توجه به اهمیت بهره‌گیری از تجارب کشورهای مختلف در زمینه استحصال آب از بارش‌ها و در راستای پیگیری همین سیاست‌ها، “انجمن بین‌المللی سیستم‌های سطوح آبگیر باران” (International Rainwater Catchment Systems Association) در سال ۱۹۸۲ میلادی تشکیل گردید. این انجمن از ابتدای تأسیس هر دو سال یکبار اقدام به برگزاری کنفرانس در کشورهای مختلف نموده است که هشتمین کنفرانس بین‌المللی این انجمن به میزبانی ایران در سال ۱۹۹۷ با شعار “استفاده از سطوح آبگیر باران برای بقاء” در تهران تشکیل گردید و آخرین کنفراس بین المللی مربوط به آن در اواخر سال ۲۰۰۹ در مالزی برگزار شد. با توجه به اهمیت موضوع و استقبال به‌عمل آمده از اهداف این انجمن، شعب آن در اغلب کشور‌های دنیا ایجاد گردیده است. از زمان برگزاری کنفرانس تهران تا کنون موضوع تشکیل انجمن ایرانی “سیستم‌های سطوح آبگیر باران” مد نظر فعالین آب و دوست‌داران روش‌های نوین و سازگار با دانش بومی استحصال آب، بوده است. در همین راستا و با همت جمعی از صاحب نظران و متخصصین آب کشور و پس چند سال پیگیری مستمر در بهار سال ۱۳۸۸ از طرف دفتر مجامع علمی وزارت علوم،تحقیقات و فن آوری با تشکیل “انجمن علمی سطوح آبگیر باران ایران” موافقت شد.
پس از اعلام موافقت با تاسیس انجمن و طبق ضوابط تشکیل انجمن‌های علمی، اولین مجمع عمومی در آذر ماه ۱۳۸۸ با دستور کار تصویب اساسنامه و انتخاب اعضاء هیئت مدیره، در محل مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی (مشهد) برگزار گردید. در این جلسه ۱۲۹ نفر از دارندگان مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر در رشته‌های مرتبط با مهندسی آب (که واجد شرایط برای شرکت در اولین دوره انتخابات هیئت مدیره بود‌ه‌اند) حضور داشتند. ابتدا کلیه اعضاء هیئت موسس انجمن در طی یک میزگرد دو ساعته مطالبی را در مورد فعالیتهای انجمن بین‌المللی سیستم‌های سطوح آبگیر باران، ضرورت تشکیل شاخه ایرانی انجمن و سوابق فعالیتهای سنتی و جدید استحصال آب در ایران بیان نموده و به سوًالات حاضرین پاسخ دادند. سپس جلسه با حضور نماینده وزارت علوم و با ریاست سنی سه نفر از پیشکسوتان مهندسی آب در کشور (آقایان دکتر محمد باقر شریفی، دکتر ناصر طالب بیدختی و دکتر عبدالرسول تلوری) وارد دستور شد و پس از استماع خلاصه ای از سوابق کاندیداهای محترم نسبت به راًی گیری جهت انتخاب اعضاء اصلی و علی‌البدل هیئت مدیره و بازرس انجمن اقدام و در نهایت نتایج زیر بدست آمد:
اعضاء اصلی:
۱-آقای دکتر جواد طباطبایی یزدی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
۲-آقای دکتر جمال قدوسی دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
۳-آقای دکتر سعید اسلامیان دانشگاه صنعتی اصفهان
۴-آقای مهندس ناصر وهاب رجایی شرکت آب پوی
۵-آقای مهندس مسعود باقرزاده کریمی سازمان حفاظت محیط زیست
۶-آقای دکتر ضیاءالدین شعاعی سازمان ثحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی(بازرس)
اعضاء علی‌البدل:
۱-آقای دکتر سعید رضا خداشناس دانشگاه فردوسی مشهد

2- آقای دکتر محمد شکوهیان، دانشگاه فردوسی مشهد
3-خانم مهندس آزاده محمدیان پژوهشکده اقلیم شناسی مشهد
4-آقای مهندس باقر قرمز چشمه مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری(بازرس)
در پایان، شرکت کنندگان در جلسه ضمن تاًکید بر اهمیت و ضرورت ترویج فرهنگ استفاده از آب باران در جهت کاهش اثرات خشکسالی‌ها و ترویج فرهنگ صرفه جویی، از هیئت مدیره انجمن تقاضا نمودند که مباحث مرتبط به این مقوله مهم را به استحضار مسئولین محترم بخصوص دست‌اندرکاران مدیریت شهری و کشاورزی رسانده تا انشاا…. با حمایت این عزیزان شاهد تسریع در ترویج این فرهنگ در تمام سطوح اجتماعی باشیم.
در همین راستا، اینجانب به نمایندگی از اعضای محترم هیئت مدیره ضمن اعلام آمادگی جهت همکاری وبرگزاری جلسات مشترک اعضای انجمن با مدیریت و کارشناسان مربوطه، استدعا دارم با حمایت‌ها و پشتیبانی‌های خود این انجمن را در جهت کاهش بحران آب و نیل به سایر اهداف خود یاری و مساعدت فرمایید.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 5704 بار   |   دفعات چاپ: 1309 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 136 بار   |   0 نظر
انجمن سیستم های سطوح آبگیر باران ایران Iranian Rainwater Catchment Systems Association
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645