استاندارد و ویژگی های آب سالم
دکتر احمد اسماعیل زاده، متخصص تغذیه در مورد آب آشامیدنی سالم در گفت و گو خراسان تصریح کرد : آب آشامیدنی سالم به آبی گفته می شود که فاقد هر گونه آلودگی میکروبی و میزان املاح موجود در آن در حد استاندارد باشد. منیزیم، کلسیم، فلوئور و کمی فسفات از املاح موجود در آب هستند و فقط آب منبع با ارزشی برای دریافت فلوئور است و میزان بقیه املاح در آب آشامیدنی در حدی نیست که آن را به عنوان یک منبع غنی برای تامین املاح مورد نیاز بدن مطرح کنیم. وجود این املاح بسته به اینکه آب از کدام منابع زیرزمینی ویا کوهی سرچشمه می گیرد، متفاوت است اما مناطقی که کلسیم آب آن زیاد باشد به اصطلاح آب آن مناطق سخت است.
دکتر اسماعیل زاده ادامه داد : املاحی که در بیشتر گیاهان وجود دارد از طریق آبی است که با آن آبیاری می شود اما متاسفانه مزارع سبزی در بعضی از مناطق کشور با آب هایی مانند آب فاضلاب آبیاری می شود که این موضوع بیشتر در شهرهای صنعتی و بزرگ مانند تهران، مشهد، اصفهان و تبریز اتفاق می افتد. تامین آب برای کشاورزان این شهرها اهمیت دارد نه کیفیت آب. لذا وقتی مزارع با آب فاضلاب آبیاری می شوند چون نیترات بالایی دارند بالطبع نیترات موجود در سبزیجات آبیاری شده با آب فاضلاب هم افزایش پیدا خواهد کرد. البته با وجود میزان کمی نیترات موجود در سبزیجات، نباید مردم از مصرف آن خودداری کنند، زیرا سبزی ها آن قدر خواص مفیدی دارند که میزان اندک نیترات موجود در آنها قابل چشم پوشی است و مشاهده شده است که با وجود همین نیترات و باقی مانده کودها در سبزی آنها خطر بیماری های قلبی عروقی و خطر چاقی را کاهش داده اند.
وی در پایان اضافه کرد : هم چنین آبی که در کشور استفاده می شود باید حتما از نظر آلودگی میکروبی کنترل و بررسی شود. وجود میکروب ایکولای در آب بسیار حائز اهمیت است. اگر آبی که از زمین گرفته و مصرف می شود نزدیک به فاضلاب و یا توالت باشد احتمال آلودگی این آب آشامیدنی با باکتری ایکولای بسیار زیاد است. این باکتری، یک باکتری خطرناکی است که مصرف آب آلوده به آن، سبب ایجاد اسهال و بیماری های گوارشی می شود.
منبع : روزنامه خراسان - مورخ سه شنبه 12 مرداد 89